Когато дойде време обзавеждането в кухнята да се обнови, обикновено започваме със цветовата схема, но какви всъщност са световните тенденции. Съвременния дизайн препоръчва съчетанието, на фурнири с нови по-смели цветове,  изразени цветови контрасти и използването на промишлени текстури като бетон и други. Нека да ги разгледаме малко по-подробно с някой снимки за онагледяване.

Силни, запомнящи се и живи цветове

В момента ярките и живи цветове са на мода при проектирането на кухни, като ще има акцент на типично скандинавското съчетание, при което ще има доминиращ един ярък цвят с естествен фурнир или пастелен цвят, но също така ще са и на мода и букетите от топли и впечатляващи цветови съчетания. Използваните цветове в кухнята са много важни и трябва да отговаря на нуждите и изсекванията на стопанина, обикновено изработените по поръчка кухни са по добрия избор със оглед пълното задоволяване на нуждите.

Деликатните пастелни цветове също няма да бъдат забравени

Те ще ни дават един нов и незабравим начин да вкараме в дизайна на кухнята нежност и игривост, особено съчетани с по-горе споменатите, съчетания от по живи и забавни цветове. Те също така са подходящи за хора който са по-консервативни и не са достатъчно смели да използват силни и ярки цветни съчетания в дизайните на кухните си.

Всякакви вариации на синьото

от кобалтово до пастелното, или с други думи казано 2018 година е на този цвят при проектирането на кухни. Тъмните отенъци на този цвят, са сред най-популярните избори и са идеален избор за хора искащи да направят смело и изискано обзавеждане на тази част от дома си.

Топлите и неутрални цветове, както и златното също не са за пренебрегване

Златното е на мода не от вчера, но сега то ще бъде съчетано със кафяво и всякакви органични материали. Такова съчетание ще даде на кухнята ви изглед, като през седемдесетте години, като ще носи във себе си организираност, топлотата и спокойствието на това време. Също така, ще гарантира свежест и непреходност на дизайна на кухнята ви.

Кухни със централен корпус

Проектирането на тези кухни са много подходящи за по-големи помещения, при които се обособява централна мебел в средата и. Тази година при наличие на място, може да се добави място и за бързо хранене или да се съедини със трапезната маса, което води до сливането на трапезарията и кухненското помещение. Също така , при наличие на място може да се сложи мивка или фурна, което повишава използваемостта на кухнята ви.

Полиците са задължителни

Отворените полици стават все по-популярни в проектирането на кухни. На тях може да сложите каквото си поискате, от плодове до малки потребни аксесоари, така че да са удобни за ползване и да предадат автентичност на Кухнята. Те са подходящи за малки помещения, където трябва да имаме максимално пространство за съхранение. Дизайна с отворени полици в кухнята дава възможност да се сложат и всякакви растения, който да съживят това помещение от дома ви.

Дръжките са пак на мода

Като цяло последните години те бяха отстъпили на заден план при проектирането на кухни . Но според някой от големите производители, те ще се завърнат със своята практичност , както и това, че са чудесен допълващ детайл, ако имате златна или хромирана посуда.

Изгрева на смарт кухните (Всичко с един бутон)

Смарт технологиите навлизат все повече в живота ни. Не са забравили и кухните. За това бъдете готови да интегрирате във вашите кухни, всички тези нови уреди, които ще улеснят и ще направят по-леко и приятно прекараното време в нея. Както и отделете място за докове за зареждане на вашите телефони и таблети.

Месинг и смесица от метали

Месинга навлиза смело в дизайна на кухнята. Тенденцията е от края на 2017, но ще продължи и тази година. Той не се използва само в крановете , макар че и там е все по-популярен,но го намираме в мивки и много други аксесоари, сам и в съчетание с други метали, и естествени материали.

Индустриален вид, постигнат със железни елемнти и цементови акценти

Производителите на врати от полиран цимент заявяват, че имат усилено търсене на продуктите им, което води до извода ,че те стават все по-популярни. Дръжки от патинирано желязо или железни рамки довършват индустриалния вид на кухнята ви.